Euh
Log in | Registreer
Natuur & Milieu
 • Door: Tim de Enchanter
 • 28-7-2015 17:00:00

De top 5 manieren om vliegen te verjagen!

Door: Tim de Enchanter

In navolging van onze tips in het artikel hoe u het best muggen kan bestrijden, pakken we vandaag een ander vervelend beestje aan. Zeker in de zomerperiode zijn ze, net als hun neefjes de muggen, actief in woon- en slaapkamers: vliegen. Van vliegen heb je overdag het meest last, van muggen 's nachts. Dat vult elkaar perfect aan. 

De huisvlieg is een alleseter die leeft van zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Ook beschimmeld en hevig rottende, in staat van ontbinding verkerende organische substanties zoals dode dieren zijn geschikt als voedsel. Vrijwel alle voedingsstoffen die door de mens worden genuttigd zijn geschikt als voedsel.

VliegenMen is geneigd te denken dat opgeruimde mensen niet veel last hebben van vliegen. Dat vliegen alleen afkomen op vieze geurtjes, of zwetende mensen. Men denkt verkeerd. Vliegen komen waar ze kunnen komen. Zo intelligent zijn die beestjes niet. Wel érg snel. Vliegenmeppen is dan ook een jaarlijks terugkerende vetverbrander. Menigeen heeft last van de brutale wezentjes die soms vervelend kunnen prikken. Uitdagend zoeven ze langs de oren. Kriebelend op armen en benen. Wat erger is, vliegen kweken als konijnen. Vooraleer ze schaamteloos de liefdesdaad bedrijven, soms vliegend, schurken ze de vleugels en achterpoten, alsof hun bolle ogen zeggen "try to stop us". Tijd voor wat zoete wraak!

Fronza is een lief gezelschap. De vraag is natuurlijk hoe vliegen te verjagen zonder dodelijke wapens? Met vliegenmeppers, vliegentoasters en chemische luchtjes kan iedereen van een vliegenplaag gevrijwaard zijn, maar dat schijnt slecht te zijn voor het karma. En soms ook de gezondheid. Gelukkig laat moeder Natuur ons niet in de steek. Hier de top 5 natuurlijke manieren om vliegen te weren:

 1. Vliegen houden niet van lavendelbloemen. In uw woonkamer staan ze fleurig, maar vliegen mijden ze liever. Hetzelfde met laurierblaadjes. Houdt u niet van planten, doe dan lavendelolie op een doek of spons en leg deze in de kamer waar hangvliegen voor overlast zorgen.
 2. Hang boeketjes boerenwormkruid aan de binnenkant van de buitendeuren. Vliegen houden niet van de geur. In de Middeleeuwen werd dit kruid ook al gebruikt in de strijd tegen muggen en vliegen.
 3. Azijn is vooral geschikt om vliegen in de keuken buiten te houden. Doe na het koken wat azijn op het fornuis en vliegen zullen etensrestjes met rust laten. Schijfjes citroen hebben hetzelfde effect.
 4. Om vliegen uit uw vuilnis te houden kunt u een mottenbal aan de binnenkant van het deksel bevestigen. Vliegen gruwelen van mottenballen.
 5. Verf uw kamers Pruisisch blauw, want vliegen houden niet van blauw.
 • Lijstje
 • Huisvlieg
 • Vliegen
;
Bezig met laden... De reacties worden geladen, een ogenblik geduld...
Reageer zelf:
Om op Fronza te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, dan kun je die via deze link gratis aanmaken. Of bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen:

Apart & actueel nieuws:
Apart & actueel nieuws:
Om nieuws te kunnen toevoegen moet u eerst inloggen of een account aanmaken.
Reclame om op te klikken
Door lid te worden van Fronza schakelt u alle reclamebanners uit.
Franka's Vraagbaak
Onze Franka lost wekelijks een intieme, verrassende en altijd prangende vraag van één van onze bezoekers op. Deze week:
9
Ondertussen op internet
Loading...
 • De gelijkheids-leugen
  Ondertussen op internet
 • De eerste ballonvaart
  Toen in de tijd
 • Off-topic, week 9
  Off-topic
  Off-topic, week 8
  Off-topic
  Off-topic, week 7
  Off-topic
  Off-topic, week 6
  Off-topic
  Off-topic, week 5
  Off-topic
  Off-topic, week 4
  Off-topic
  Off-topic, week 3
  Off-topic
  Off-topic, week 1
  Off-topic
  Off-topic, week 53
  Off-topic
  Nepnieuws
  Actueel
Meest gelezen:
Meeste reacties:
U moet inloggen om gebruik te maken van het berichtensysteem
Fronza.nl maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Accepteer