Euh
Log in | Registreer
En dan iets anders...
 • Door: Key-Doh-Kok
 • 17-6-2016 12:30:00

Nopium (Neder-opium)

Door: Key-Doh-Kok

We houden wel van een beetje experimenteren. Toen we bij moeders in de tuin de papavers zagen bloeien kwam de vraag of van deze planten ook opium te maken was. Want hoewel de planten in de tuin een ander ras zijn dan de planten die ze in bv Afghanistan gebruiken (tuinplanten zijn Papaver orientale, voor opiumproductie wordt Papaver somniferum gebruikt) is schijnt het dat alle planten uit de papaverfamilie wel iets van de werkzame stoffen bevatten. Tijd dus voor een experiment.

Opium is het ingedroogde melksap van de zaaddozen van de Papaver. Om dit te verkrijgen wordt met een mesje een aantal snedes aangebracht in de zaaddoos waarna er druppels melksap naar buiten komen. De druppels drogen in tot een soort bruin-zwarte pasta et voila, opium.

Dit bleek het gemakkelijkste deel. Want de hoeveelheid opium die uit één snede komt is minimaal. Het drogen gaat wel vrij snel, na ongeveer een halve dag was het sap al ingedikt en het bleek mogelijk om een zaaddoos meerdere keren te melken waardoor de hoeveelheid zwarte pasta per zaaddoos groeit. En ook zachtjes knijpen in de zaaddoos bleek dikkere druppels op te leveren waardoor de opbrengst iets vergroot kan worden, Maar nog steeds levert een enkele zaaddoos erg weinig op.

En dan komt het lastigste karwei. Het verwijderen van de pasta van de zaaddoos om het te kunnen gebruiken. Om het gemakkelijker te kunnen verwerken hebben we de zaaddozen afgeknipt om rustig aan tafel zittend de pasta te verzamelen. Het bleek verschrikkelijk lastig. Het meeste bleef aan de vingers plakken en uiteindelijk bleef er een klein beetje over. Aflikken van de vingers leverde overigens een vreemde prikkelende sensatie op de tong op.

Omdat het spul uiteindelijk toch gerookt wordt probeerden we nog een andere wijze van verzamelen uit. Na insnijding depten we het melksap met een vloeitje op en lieten het vloeitje drogen. Dit leverde een mooi bruinzwart papiertje op om een shagje in te draaien.

Het resultaat

We rookten eerst een shagje met daarin verspreid wat van de pasta (zoals een joint). Het leverde een heel lichte roes op. Wel lekker, niet heftig. Het leek wel of geluiden wat beter werden waargenomen, maar om nou te spreken van een 'ervaring'. Nee.
De volgende dag rookten we wat tabak in het met pasta doordrenkte vloeitje. De ervaring was eigenlijk als de dag ervoor.

conclusie

Het is mogelijk om zelf opium te produceren van Papavers uit de eigen tuin, maar om een hoeveelheid te verkrijgen waar je wat aan hebt heb je een behoorlijk veld nodig. En Engelengeduld. Want het oogsten is behoorlijk arbeidsintesief.
Alle respect dus voor die Afghaanse boeren die kilo's van dit spul produceren al zouden ze die tijd misschien beter kunnen gebruiken om aardappels te verbouwen.
De thuiskweker raden we aan om het maar gewoon bij wiet te houden. Een stuk makkelijker om te kweken en per plant een veel betere opbrengst.

;
Bezig met laden... De reacties worden geladen, een ogenblik geduld...
Reageer zelf:
Om op Fronza te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, dan kun je die via deze link gratis aanmaken. Of bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen:

Apart & actueel nieuws:
Apart & actueel nieuws:
Om nieuws te kunnen toevoegen moet u eerst inloggen of een account aanmaken.
Reclame om op te klikken
Door lid te worden van Fronza schakelt u alle reclamebanners uit.
Franka's Vraagbaak
Onze Franka lost wekelijks een intieme, verrassende en altijd prangende vraag van één van onze bezoekers op. Deze week:
9
Ondertussen op internet
Loading...
 • De gelijkheids-leugen
  Ondertussen op internet
 • De eerste ballonvaart
  Toen in de tijd
 • Off-topic, week 13
  Off-topic
  Fronza.nl gooit boeken dicht!
  Actueel
  Off-topic, week 12
  Off-topic
  Off-topic, week 11
  Off-topic
  Off-topic, week 10
  Off-topic
  Off-topic, week 9
  Off-topic
  Off-topic, week 8
  Off-topic
  Off-topic, week 7
  Off-topic
  Off-topic, week 6
  Off-topic
  Off-topic, week 5
  Off-topic
Meest gelezen:
Meeste reacties:
U moet inloggen om gebruik te maken van het berichtensysteem
Fronza.nl maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Accepteer