Euh
Log in | Registreer
Wetenschap
 • Door: Tim de Enchanter
 • 12-6-2015 7:00:00

Schud iedereen in hypnose met uw handen (zonder geweld)

Door: Tim de Enchanter

Vandaag vertellen we u iets dat bijzonder handig is tijdens besprekingen thuis, op school of op het werk. Overal waar u een bepaald belang te halen hebt. We leren u namelijk hoe het mogelijk is om iemand met een simpele handdruk onder hypnose te brengen, waardoor hij ontvankelijk is voor al uw boosaardigheden en andere kwalijke intenties. Een beetje wat Bill Cosby deed, maar dan zonder pillen. De techniek heet de handdrukinductie, ook wel handshake induction.

Het principe van hypnotiseren via een handdruk is eenvoudig, eigenlijk zoals alle vormen van hypnose. Die eenvoud is net het probleem want tijdens het uitvoeren van een routinehandeling (zoals een hand geven) werken de hersenen als een automatische piloot. En zelfs voor een automatische piloot is het mogelijk om tegen een flatgebouw te vliegen...

Maar hoe? Hoe kan ik mijn baas, schoonmoeder of vervelende leraar bijvoorbeeld spontaan in slaap doen vallen? We horen het u al vragen en houden de spanning niet langer op.
Een hand geven is een automatisme. Probeer maar eens naar iemand toe te gaan en de hand vooruit te steken alsof u hem de hand wilt drukken. Zonder iets te zeggen of doen zult u merken dat de andere persoon de handdruk zal beantwoorden. De grapjassen onder u kunnen dan de hand terugtrekken en even door de haren wrijven, maar een niet-beantwoorde handdruk staat te boek als not done

De reden van deze doctrine is dus snel te verklaren: van kindsbeen af worden we wijsgemaakt dat een hand geven vriendelijk is en 'hoort'. Net zoals het strikken van de schoenen na verloop van tijd niet meer moeilijk is, of zoals een gitarist uiteindelijk zijn instrument feilloos bespeelt, gaan de hersenen (in plaats van uw 'vrije' wil) bepalen wat te doen, nadenken hoeft niet meer. Aangezien een handdruk bijzonder eenvoudig én sociaal is, valt dus gerust te zeggen dat handen schudden een van de meest ingeburgerde, ingeprente, handelingen is waarbij zowat niemand nog stil staat.

Als er niet meer wordt nagedacht, dan is het onderbewuste meer op de voorgrond dan bij de momenten waar scherpte vereist is. Dit is het moment waarop een hypnotiseur met de verrassing uit de hoek komt. Het komt er namelijk op neer om het automatisme te doorbreken en zo de hersendeuren open te zetten voor nieuwe invloeden. Dat kan gebeuren door de hand vast te nemen en voor de ogen van het slachtoffer te houden, door de hand onverwacht te strelen, maar ook door recht in de ogen te kijken en meteen te beginnen met de instructies. 'U bent moe, uw armen worden zwaarder' doen het altijd goed.

Het vereist natuurlijk wat oefening (en lef) om deze hypnosetruc uit te proberen. Als u van plan bent om mensen via de handdruk te hypnotiseren, laat ons dan vooral de resultaten weten. Vergeet niet om de persoon weer uit de hypnose te halen. Dat kan door tellen tot tien en het knippen met de vingers. Vertel er ook even bij dat ze wakker zullen worden. Dat iemand in de hypnose blijft hangen is een mythe, daar hoeft u niet bang voor te zijn. 

 • Hypnose
;
Bezig met laden... De reacties worden geladen, een ogenblik geduld...
Reageer zelf:
Om op Fronza te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, dan kun je die via deze link gratis aanmaken. Of bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen:

Apart & actueel nieuws:
Apart & actueel nieuws:
Om nieuws te kunnen toevoegen moet u eerst inloggen of een account aanmaken.
Reclame om op te klikken
Door lid te worden van Fronza schakelt u alle reclamebanners uit.
Franka's Vraagbaak
Onze Franka lost wekelijks een intieme, verrassende en altijd prangende vraag van één van onze bezoekers op. Deze week:
9
Ondertussen op internet
Loading...
 • De gelijkheids-leugen
  Ondertussen op internet
 • De eerste ballonvaart
  Toen in de tijd
 • Off-topic, week 9
  Off-topic
  Off-topic, week 8
  Off-topic
  Off-topic, week 7
  Off-topic
  Off-topic, week 6
  Off-topic
  Off-topic, week 5
  Off-topic
  Off-topic, week 4
  Off-topic
  Off-topic, week 3
  Off-topic
  Off-topic, week 1
  Off-topic
  Off-topic, week 53
  Off-topic
  Nepnieuws
  Actueel
Meest gelezen:
Meeste reacties:
U moet inloggen om gebruik te maken van het berichtensysteem
Fronza.nl maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Accepteer