Euh
Log in | Registreer
Lifestyle
 • Door: Key-Doh-Kok
 • 24-11-2015 7:00:00

De 5 meest gehate groenten

Door: Key-Doh-Kok

Groente is gezond. Maar gezond is niet altijd lekker, dat weet ieder kind. En al veranderen smaken, en leren we om smaken beter te waarderen, er blijven groenten die om de een of andere reden blijven tegenstaan. We zetten de top vijf eens op een rijtje.

5. Sla

Sla wordt ten onrechte wel eens konijnenvoer genoemd. Iedere konijnenbezitter weet dat konijnen van sla aan de schijt raken. Er zit voor konijneningewanden te veel water in, en daardoor raken de beestjes van streek. En dat toont eigenlijk ook het grote bezwaar over sla. Het is vooral eigenlijk water in een groen organisch omhulsel. Er zit ook niet veel smaak aan. Mensen die de hele dag met een flesje water zeulen zijn er gek op, maar de rest van de mensheid vindt het zonder een lekker vette dressing niet te vreten.

4. Artisjok
Een artisjok is eigenlijk een kingsize distel. Nou niet iets om in je mond te stoppen. Toch gebeurt het soms dat je bij kennissen blijft eten en dat de vrouw des huizes haar avontuurlijke keukenideeën wil delen en je zo'n gekookte megadistelbloem met allemaal scherpe punten voorschotelt. En dan mag jij die scherpe punten er afpeuteren. En als je die stekels hebt gehad dan moet je er nog haren afschrappen. En dan ben je bij het hart.
Veel gedoe om niets. Een groente voor snobs.

3. Asperge

De afsperge wordt ook wel de koningin der groenten genoemd maar wie een dunne witte penisachtige stengel een koningin noemt is misschien toch wel een beetje gay. En dan zijn ze nog glibberig ook. Veel smaak zit er niet aan, en dat is niet verwonderlijk want ook asperges bestaan voornamelijk uit water, dus ook niet aan de konijnen voeren. Als bonus gaat je urine na het eten van asperges stinken. Net als artisjokken eigenlijk een groente voor snobs.

2. Zuurkool

Zuurkool is eigenlijk gewoon rotte kool. Om het te maken wordt witte kool en spitskool onder water gezet waar dan bacterien hun werk doen. Eigenlijk is veen op min of meer dezelde wijze gevormd. Dus dat spul waarin veenlijken gemummificeerd zijn dat stoppen wij in onze maag. Ranzig hè?

1. Bruine bonen

Technisch gezien zijn bruine bonen geen groente, maar peulvruchten. Misschien worden ze daarom wel zo gehaat, zich een beetje voordoen als meest verantwoorde groente, met al zijn vezels en voedingsstoffen. Beetje opgeblazen typjes zeg maar, die bruine bonen. En dat merk je ook. Als je ze gegeten hebt dan komt een dagje later al die valse lucht eruit. Overige bezwaren gaan vooral over de velletjes die tussen de tanden blijven zitten.

Aan welke groente(n) heeft u een hekel?

 • Lijstje
 • Groentes
;
Bezig met laden... De reacties worden geladen, een ogenblik geduld...
Reageer zelf:
Om op Fronza te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, dan kun je die via deze link gratis aanmaken. Of bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen:

Apart & actueel nieuws:
Apart & actueel nieuws:
Om nieuws te kunnen toevoegen moet u eerst inloggen of een account aanmaken.
Reclame om op te klikken
Door lid te worden van Fronza schakelt u alle reclamebanners uit.
Franka's Vraagbaak
Onze Franka lost wekelijks een intieme, verrassende en altijd prangende vraag van één van onze bezoekers op. Deze week:
9
Ondertussen op internet
Loading...
 • De gelijkheids-leugen
  Ondertussen op internet
 • De eerste ballonvaart
  Toen in de tijd
 • Off-topic, week 13
  Off-topic
  Fronza.nl gooit boeken dicht!
  Actueel
  Off-topic, week 12
  Off-topic
  Off-topic, week 11
  Off-topic
  Off-topic, week 10
  Off-topic
  Off-topic, week 9
  Off-topic
  Off-topic, week 8
  Off-topic
  Off-topic, week 7
  Off-topic
  Off-topic, week 6
  Off-topic
  Off-topic, week 5
  Off-topic
Meest gelezen:
Meeste reacties:
U moet inloggen om gebruik te maken van het berichtensysteem
Fronza.nl maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Accepteer